Meer dan een website

Studio ZEEBRA - webdesign, contentcreatie en sociale media. SEO optimalisatie. Websitee

Meer SEO-content op je website door bloggen.

Als je een website hebt, weet je waarschijnlijk dat zoekmachineoptimalisatie (SEO) essentieel is om gevonden te worden door potentiële klanten. Een van de beste manieren om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines, is door regelmatig nieuwe en relevante content toe te voegen. En wat is een betere manier dan bloggen? In dit artikel geef ik je tips over hoe je kunt beginnen met bloggen om meer SEO-content op je website te krijgen.

Bepaal je zoekwoorden

Het begint allemaal met het bepalen van de juiste zoekwoorden. Welke zoekwoorden gebruiken mensen die op zoek zijn naar jouw product of dienst? Welke vragen stellen ze aan de zoekmachines? Door te onderzoeken welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor jouw doelgroep, kun je de basis leggen voor het schrijven van blogposts die gericht zijn op deze zoekwoorden. Dezelfde zoekwoorden kan je ook inzetten voor jouw sociale media berichten.

Er zijn verschillende tools beschikbaar om je te helpen bij het bepalen van de juiste zoekwoorden, zoals de Google ZoekwoordplannerUbersuggestSEMrush of vele andere. Kies de zoekwoorden die het meest relevant zijn voor jouw bedrijf en focus op deze zoekwoorden bij het schrijven van blogposts.

Opzetten van een contentkalender

Nu je weet welke zoekwoorden je wilt gebruiken, is het tijd om een contentkalender op te zetten. Hierin kun je bijhouden welke blogposts je gaat schrijven, welke zoekwoorden je daarbij gaat gebruiken en wanneer je deze gaat publiceren. Het hebben van een contentkalender zorgt ervoor dat je consistent blogt en dat je jouw SEO-strategie op lange termijn kunt plannen. Dit geldt ook voor jouw sociale media berichten

Schrijf relevante blogposts

Nu je de juiste zoekwoorden hebt bepaald en een contentkalender hebt opgezet, is het tijd om te beginnen met schrijven! Schrijf blogposts die relevant zijn voor jouw doelgroep en die gericht zijn op de zoekwoorden die je hebt gekozen. Zorg ervoor dat je blogposts goed gestructureerd zijn en dat ze makkelijk te lezen zijn. Gebruik koppen, subkoppen en bulletpoints om de inhoud op te delen en overzichtelijk te maken. Heb je hulp nodig? Wil je graag het schrijven van jouw blogs uitbesteden? Neem dan een kijkje bij rebeccaschrijft.nl. 

Promoot je blogposts

Nu je blogposts geschreven en gepubliceerd hebt, is het belangrijk om ze te promoten. Deel je blogposts op sociale media en stuur een nieuwsbrief naar jouw abonnees om ze op de hoogte te stellen van de nieuwe content op jouw website. Dit zorgt niet alleen voor meer verkeer naar jouw website, maar ook voor meer backlinks naar jouw website, wat weer goed is voor jouw SEO.

Conclusie

Bloggen is een geweldige manier om meer SEO-content op jouw website te krijgen. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken, een contentkalender op te zetten en consistent blijven schrijven of door iemand laten schrijven.

Wil je graag hulp bij jouw Online Marketing strategie en uitvoering? Bel me!

Over de blog

Wil je meer weten over online marketing, webdesign, SEO, social media campagnes en content creatie?

Dan ben je op de juiste plek! 

Studio ZEEBRA - minimalistisch webdesign en jouw sparringspartner in spe.

Bye-bye Writer's Block!

Trek de aandacht met woorden die werken! Laat mij jouw teksten een boost geven en indruk maken op je lezers.
Scroll naar boven

Boost je SEO met RankMath!

Benieuwd naar het geheim achter het optimaliseren van je website voor zoekmachines? 

Vul het onderstaande formulier in om een vrijblijvende consultatiesessie van 30 minuten te boeken.

Ik zal binnen een werkdag antwoorden.